Suosittuja suomalaisia uutissivustoja

Suomalaiset vierailevat päivittäin monia kertoja erilaisilla nettisivuilla. Suurin osa suomalaisista kuitenkin päätyy jossain kohtaa lukemaan uutisia ja maailman tapahtumia internetissä. Television kautta uutiset ovat normaalisti typistettyjä, eikä television äärellä tule aina istuttua juuri oikeaan aikaan. Tämän vuoksi internetin uutissivustot ovat suuressa suosiossa. Uutisia toimittavat verkkosivut kilpailevat uutisten nopeudesta, kiinnostavuudesta ja tiedon määrästä.

Ilta-Sanomat

iltaSuosituin uutissivusto on Ilta-Sanomat. Ilta-Sanomien nettisivuilla kaikki uutiset on lajiteltu: osioita ovat mm. uutiset, urheilu, lifestyle ja viihde. Lisäksi sivustolta löytää säätiedotukset, talousasiat, Ilta-Sanomien tarjoaman television ja monia muita asioita. Etusivulla pomppaa heti eteen suosituimmat ja luetuimmat artikkelit sekä tuoreimmat uutiset.

Iltalehti

iltahetiiIltalehti on toinen suomalaisten suosikkiuutissivustoista. Iltalehti on yhtälailla monipuolinen uutissivusto kuin Ilta-Sanomatkin; sivuilta löytää kuitenkin myös enemmän niin kutsuttuja hömppäartikkeleita. Iltalehti tarjoaa kokonaisen osion rakkaudelle ja seksille, ja lisäksi Iltalehden kautta pääsee Tyyli.com-osioon, jossa tarjotaan lukijoille viimeisimpiä tyylivinkkejä ja muotiuutisia. Iltalehti jaottelee uutisensa kotimaisiin, ulkomaisiin, tuoreisiin ja suosituimpiin artikkeleihinsa. Sivustolla muistutetaan myös mahdollisuudesta ehdottaa artikkelia kirjoitettavaksi jostain ajankohtaisesta aiheesta.

Yle

Ylen nettisivut tarjoavat lukijalleen uutisten lisäksi myös mahdollisuuden katsoa Ylen kanavia kuin tavallisesta televisiota. Nettisivut tarjoavat myös oman osionsa lapsille, minkä kautta lapset pääsevät katsomaan lohjelmiaan internetin välityksellä. Suomen kolmanneksi suosituimmalla uutissivustolla on siis televisio-ohjelmia, uutisia, säätiedotuksia ja teksti-tv. Ylen nettisivut ovat varmasti päässeet suomalaisten kovaan suosioon Yle Areenan vuoksi; monet haluavat katsoa lempiohjelmiaan ja niiden väliin jääneitä jaksoja uudelleen. Lisäksi lapsille tarkoitettu osio tuo nettisivuille myös nuorempia kävijöitä.

Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomat ei tule lehden muodossa jokaiseen kotiin, joten hs.fi tarjoaa vaihtoehdon lukea joitain lehden tarjoamia uutisia internetissä. Myös Helsingin Sanomien nettisivut on jaettu moneen osioon: pääosastoja ovat uutiset, lifestyle ja muut. Näiden alta löytyy kotimaan uutisia tai politiikkaa, kotia ja matkoja, blogeja sekä sarjakuvia. Helsingin Sanomat tarjoaa nettisivujen muodossa lukemista ja nähtävää myös laajalle lukijakunnalle. Palvelussa muistutetaan, että Helsingin Sanomia voi tilata nykyään myös ulkomaille.

Stara

staraStara.fi kutsuu itseään verkon viihdetaivaaksi: sivustolta voikin löytää viihdeuutisia ja muuta hömppää vaikka millä mitalla. Palvelu on jaettu moniin osioihin, joiden kautta löytää aivan varmasti jotakin kiinnostavaa. Merkittävimpiä globaaleja tapahtumia ei Staran nettisivuilta kannata etsiä, vaan tällöin kannattaa suunnata takaisin aikaisemmin mainituille sivustoille, kuten Ilta-Sanomiin: Stara.fi keskittyy enemmän julkkisten elämään ja glamouriin. Staran nettisivuilta löytää elokuva-arvosteluja, videoita ja paparazzien parhaimpia otoksia. Sivustolla käy varmasti monen ikäisiä kävijöitä, kenties vain unohtaakseen maailman ikävät uutiset lukemalla hauskoista tapahtumista tai julkkisten hölmöilyistä.
Suomalaiset lukevat ja seuraavat mahdottoman monia uutissivustoja, ja siksi niitä myös tarjotaan valtavasti ja eri muodoissa. Uutisia pystyy seuraamaan nykyään jatkuvasti, ja myös muilla internetsivuilla surfatessa uutisia saattaa pompata sivupalkkeihin muistuttamaan sivustojen olemassaolosta. Ehkä uutisten seuraaminen ja niistä välittäminen on osa suomalaista kulttuuria ja yleissivistystä, ja jotkut tappavat aikaa lukemalla viikoittain tuhansia artikkeleja eri uutissivustoilta. Joka tapauksessa uutissivustot ovat auki tietokoneen ruudulla jokaisessa suomalaisessa kodissa, ainakin pari kertaa viikossa.