Suosittuja suomalaisia urheilusivustoja

Jatkoaika.com

Vuonna 2001 perustettu Jatkoaika.com on yksi suomen suosituimpia urheiluverkkolehtiä. Jatkoaika RY:n julkaisema Jatkoaika.com on jääkiekkokeskustelua sekä urheilu-uutisia varten luotu sivusto, joka keskittyy SM-liigan lisäksi mestikseen, NHL:ään, KHL:ään sekä maajoukkueiden peleihin. Sivustolta löytyy uutisten, haastatteluiden ja artikkelien lisäksi erittäin suosittu keskustelupalsta eli foorumi, jossa rekisteröityneillä käyttäjillä on mahdollisuus osallistua keskusteluun. Keskustelua käydään laidasta laitaan eri aiheista ja jääkiekkotapahtumien lisäksi paljon puhutaan myös vedonlyönnistä.

NHLSivuston yleisilme on hyvin simppeli ja informatiivinen. Sivusto aukeaa nopeasti eikä ruudulle pomppaa erilaisia mainosviestejä tai bannereita. Navigointi tapahtuu yläpalkin kautta, jossa sivuston sisältö on jaoteltu seuraaviin kategorioihin: etusivu, liiga, mestis, NHL, KHL, maajoukkue, kuvat, arkisto sekä keskustelu. Yläpalkista löytyy myös hakukenttä uutisten ja keskusteluiden seulomista varten.

Iltalehden urheilu

Suomen suosituimman iltapäivälehden urheiluosio tarjoaa yhden kattavimmista vaihtoehdoista urheilufaneille. Sivusto kattaa kaikki suosituimmat urheilu-uutiset, tulokset, pelaajien haastattelut, vedonlyönti uutisoinnin sekä sivuilta löytyy myös keskustelupalsta. Eniten huomiota saavat luonnollisesti suomalaisten suosimat lajit, mutta sivustoa selaamalla löytyvät omat osiot myös marginaalilajeille.

Iltalehden sivuilta löytyy lähes päättymätön lista uutisia urheilun maailmasta. Sivun avatessa vasemmasta laidasta löytyvät uusimmat uutiset ja oikeasta luetuimmat. Sivun ylälaidasta löytyvät eri kategoriat joiden perusteella uutisia voidaan lajitella. Iltalehti löytyy myös mobiilista ja erillinen Iltalehden sovellus on ladattavissa kaikille suosituimmille älypuhelinalustoille.

Urheilulehti

UrheliluYksi suomen johtavia urheilumedioita, Urheilulehti, on viikko- sekä verkkolehtenä julkaistava urheiluun erikoistunut lehti. Lehti julkaistaan viikoittain 53 kertaa vuodessa. Urheilulehteä pidetään alan johtavana mediana Suomessa ja lehti on erityisen tunnettu sen tiukoista, ajoittain myös armottomista, analyyseistä jotka noteerataan myös muissa medioissa ympäri Suomen. Urheilulehden etusivun asettelu on hieman sekava ja vaatii hetken totuttelun ennen kuin sisältö alkaa aueta. Etusivulla on listattuna suosituimpia ja ajankohtaisimpia uutisia eri urheilulajeista ja näitä linkkejä klikkaamalla pääsee siirtymään eri lajikategorioihin. Sivuston oikeasta laidasta löytyy Twitterin uutisvirta, jossa näkyvät suosituimmat twiitit koskien Urheilulehteä. Sivuston pääpaino on selkeästi digilehdessä, jota lukemaan pääsee etusivun ylälaidasta löytyvästä linkistä.

Paitsio.com

Jalkapallofaneille löytyy suomalainen Paitsio.com, joka on keskustelufoorumi, ei uutissivusto. Alkukatsauksella sivusto on jopa yllättävän yksinkertainen ja selkeästi pääpaino on ollut toimivan keskustelufoorumin rakentamisessa näyttävyyden sijaan. Ilmeeltään sivusto ei eroa juuri yhtään internetin muista suosituista keskustelufoorumeista.

Paitsio.comin pääpaino on keskustelijoiden tuottamassa sisällössä, jota sitten riittääkin. Foorumin pääsivulta löytyvät useat eri keskustelualueet. Ensimmäisenä on itse Paitsio.comiin liittyvä foorumi kehitysehdotuksia varten, jonka jälkeen löytyy kansainvälinen jalkapallo, kotimainen jalkapallo, muu jalkapallo sekä muu keskustelu. Jokaisen kategorian alta löytyy useita ala-kategorioita. Esimerkiksi kansainvälisen jalkapallon alta löytyvät omat alueet eri maiden liigoille sekä muun keskustelun alta löytyvät ostopalstat, vedonlyöntiin liittyvät keskustelut ja paljon muuta.

Ampparit.com

Vaikka Ampparit.com ei olekaan keskittynyt pelkästään urheiluun, on se myös urheilun suhteen yksi seuratuimpia sivustoja. Amppari.com kerää uutiset useilta eri sivuilta sekä useista eri medioista ja yhdistää ne kaikki yhteen uutisvirtaan. Tällä tapaa käyttäjät löytävät yhdestä paikasta kaikki eri medioiden uusimmat uutiset.

Sivustolta löytyy monia toimintoja, joita rekisteröityneet käyttäjät pääset hyödyntämään. Profiilin luomisen jälkeen käyttäjällä on mahdollisuus määrittää mm. mitä aiheita hän ei ole kiinnostunut seuraamaan, jonka jälkeen nämä aiheet eivät enää näy käyttäjän uutisvirrassa. Näin käyttäjä voi kustomoida tarkalleen esimerkiksi mistä lajeista hän haluaa nähdä uusimmat uutiset ja mistä ei. Jos profiilin luominen ja kustomointi tuntuu liian monimutkaiselta tai aikaa vievältä, sivusto tarjoaa myös useita valmiita profiileita, joista käyttäjällä on mahdollisuus valita mieluisensa.