Suosittuja suomalaisia muotiblogeja

keyboard-648440_640Ihmiset lukevat ja kirjoittavat blogeja todella paljon; blogit ovat loistava keino jakaa mielipiteitä ja kokemuksia tai etsiä vinkkejä esimerkiksi ruoanlaittoon, pukeutumiseen tai käsitöihin liittyen. Blogien kommentointiosio mahdollistaa myös keskinäisen kanssakäymisen samoista asioista kiinnostuneiden ihmisten kanssa. Yksi ehdottomasti suosituimmista blogiryhmistä on erilaiset muoti- ja kauneusblogit.

Muotiblogeissa käsitellään yleensä pääasiassa pukeutumista ja muoti-ilmiöitä, mutta lisäksi ne sisältävät usein asiaa myös elämästä yleensä, ihmissuhteista, shoppailusta, kauneudesta, terveydestä tai sisustamisesta. Muotiblogeille tyypillistä ovat runsaat ja yleensä myös laadukkaat kuvat, joissa esitellään erilaisia asukokonaisuuksia tai yksittäisiä vaatekappaleita.

Kestosuosikit löytyvät blogilistoilta

mffMuotiblogeista kiinnostuneen kannattaa käydä esimerkiksi muotiblogit.org –sivustolla, jonne on koottu yhteen kaikki tunnetuimmat ja suosituimmat suomalaiset muotia käsittelevät blogit. Myös Blogilista-sivustolta voi etsiä suoraan suosituimmat muotiblogit Top 10 –listalta. Blogit on jaoteltu kuumimpiin, luetuimpiin ja tilatuimpiin blogeihin.

Yksi Blogilistan suosituimmista muotiblogeista on tällä hetkellä Mungolife-blogi, jossa käsitellään pääasiassa muotia ja tyyliä. Mungolife on kaikista suomalaisista blogeista neljänneksi luetuin, mutta sillä on kaikkein eniten tilaajia. Myös Top-tilaajalistalla kakkosena olevasta Motherfuckin’ fashion -blogista löytyy paljon asiaa niin kauneudesta, pukeutumisesta kuin meikkauksestakin.

Kolmanneksi tilatuin blogi on tällä hetkellä niin ikään muotiasioita käsittelevä P.S. I Love Fashion. Neljäntenä listalta löytyy Nelliinan vaatehuone. Muita suosittuja suomalaisia muotiblogeja ovat muun muassa Xenia’s Day, No Fashion Victims ja Colour me !.

Russian girl, from Finland on Suomen luetuin blogi

casteevaMuotiblogeja on tarjolla valtavan paljon, mutta lukijoita tuntuu siitä huolimatta riittävän valtavia määriä. Esimerkiksi tämän hetken luetuimmalla suomalaisella blogilla Russian girl, from Finland on viikoittain yli 10 000 lukijaa. Myös tämä blogi käsittelee pääasiassa muotiasioita, kuten pukeutumista ja muuta kauneuteen liittyvää. Sitä kirjoittaa vuonna 1990 Venäjällä syntynyt ja Suomeen vuonna 2000 muuttanut Maria. Maria julkaisee kirjoitukset blogissaan sekä suomen- että venäjänkielisinä. Tässä lifestyle-blogissa muodin ja tyylin lisäksi juttuja muun muassa sisustuksesta, opiskelusta ja urheilusta.

Eniten tilaajia viikoittain kahmivaa Mungolife-blogia kirjoittaa suomalainen, Lontoossa muotialaa opiskeleva Anna. Blogi on luotu vuonna 2008, ja se on tällä hetkellä yksi Suomen luetuimmista ja tilatuimmista blogeista. Mungolife käsittelee muotia, tyyliä ja itse Annan mukaan kaikkea sitä, minkä hän näkee positiivisena ja kauniina. Blogi sisältää tekstien lisäksi runsaasti kauniita kuvia, mikä on toki etenkin muotiblogille tyypillistäkin.

Supersuosittua Xenia’s Day -blogia kirjoittaa oikeustieteitä opiskeleva Xenia. Blogi käsittelee 25-vuotiaan Xenian arkea painottuen muoti- ja tyylipäivityksiin. Blogilla on viikoittain lähes 10 000 lukijaa ja se on tämän hetken kolmanneksi luetuin suomalainen blogi.

Muita lukemisen arvoisia muotiblogeja ovat muun muassa nuoren helsinkiläisnaisen kirjoittama ocJulia, ammattitanssija ja –koreografi Mian kirjoittama Miau’s life sekä Just My Imagination. Lisää muotiaiheisia blogeja löytyy Blogilistalta, muotiblogit.orgista tai suoraan hakukoneilta hakusanalla ’muotiblogi’.